I ett försök att få min kropp i balans

IMG_2415

Jag personligen tror att rätt vitamin-och mineraltillskott kan vara till någonting positivt och ett bra och enkelt sätt att få kroppen i balans. Innan operationen kände jag mig i en sådan obalans att ni anar inte, jag tror jag hade brist på varenda del. Men då var jag för dålig och trött för att göra någonting åt det. I och för sig skulle det för den delen inte ha någon vidare inverkan på min kropp heller eftersom att den redan var i en för komplex obalans för att lite vitaminer och mineraler skulle göra någonting åt det. Det var i sammanhanget alldeles för mesigt.  Men nu vill jag göra allt för att min kropp ska må så bra som den, under omständigheterna, bara kan göra. Jag har börjat på en ny kula och då ser jag burkarna ovan som en hjälp på vägen.

IMG_2418

MSM–  Organiskt svavel är lika ogiftigt som vatten. Förr fick vi i oss svavel genom maten men tyvärr så blir det mindre och mindre av den varan i kosten. Svavel används för att läka sår och mot olika hudbesvär som eksem, psoriasis, acne, astma samt i hårvårdsprodukter mot mjäll. Det gör hår och naglar starkare och huden mjukare då svavel är en viktig beståndsdel i proteinerna kollagen och keratin som bygger upp brosk, senor, bindväv, muskler, skelett, hud, hår och naglar. Det kan dämpa allergier ex. mot pälsdjur, mat, pollen och damm. Har man en trög mage är det perfekt att ta då det kan motverka förstoppning och andra magbesvär. Det är även känt för att vara smärtlindrande vid ryggvärk, artros, reumatism, ledvärk och andra sjukdomstillstånd då det är antiinflammatoriskt. Det ökar blodcirkulationen och mjölksyratröskeln vilket visar sig i ökad pigghet och ork.

Camu Camu– en liten frukt från Amazonas som ståtar med den högsta C-vitaminhalten av alla växter i världen. Jag kompletterar med C-vitamin eftersom att det ökar upptaget av MSM.

B-vitamin komplexVitamin-B12 förekommer naturligt i animaliska livsmedel och därmed behöver jag som nästan bara äter växtbaserat ett extra tillskott av vitaminen.

Alg Omega3Vegetabiliskt omega-3-tillskott, bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion och normal synförmåga.

Järn  Järn återfinns i röda blodkroppar (hemoglobin) och har en roll i celldelningsprocessen och bidrar b.la. till normal energiomsättning, normal bildning av röda blodkroppar och hemoglobin, normal syretransport i kroppen, immunsystemets normala funktion, att minska trötthet och utmattning.

D-Vitamin– Under vinterhalvåret kan vi inte bilda något D-vitamin i huden i Norden. D-vitamin bidrar b.la. till  att bibehålla normal benstomme, immunsystemets normala funktion, att bibehålla normal muskelfunktion, att bibehålla normala tänder, normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor och normala kalciumnivåer i blodet.

 

(Länkar till produkterna i varje rubrik ovan)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s