Utvärdering- 8 veckor efter operationen

Utvärderingen gäller för datumen 8-15/10-2017

IMG_0803

Känslor/Tankar: Senaste dagarna har varit ganska kämpiga då jag har haft lite ångestkänslor och varit lite orolig. Jag vet inte riktigt vad det beror på, kanske är det för att jag i grund och botten vill göra så mycket och blir så besviken när det inte går som jag vill. Kanske grundar det sig i att jag inte är tillräckligt återhållsam. Det är en av de svåraste uppgifterna jag har nu, att hitta en balans i allt jag gör. Jag är väldigt allt eller inget som person och det gör dessa situationer väldigt komplicerade och även lite besvärliga. Och jag har svårt att acceptera det faktum att jag inte kan må lika bra som jag vill göra varje dag. För varje sekund som jag inte är 100 % positiv och glad så börjar tankar som att ”tänk om jag inte blir frisk nu ändå, tänk om jag börjar bli lika dålig som förut igen” osv snurra i mitt huvud. Jag måsta lära mig att inte dra för stora växlar av sådant och inse att det fortfarande är okej att känna inte bara bra känslor utan även de dåliga. Det är ju inte så att den här operationen på något vis skulle ha gjort mig odödlig i känslovärlden.

IMG_0781

Humör: Precis som ovan nämt så har jag varit väldigt trött och även ganska nedstämd och orkeslös i några dagar. Men det väl bara en naturlig sinnesstämning för mig nu. Jag har i stort sett varit sprudlande glad varenda dag i 5 veckor så det är väl inte så konstigt att även jag kan känna lite dysterhet och ångest. Men det gör verkligen dagarna mer tuffa att ta sig igenom.

IMG_0820

Smärta: Jag är uppe mer nu om dagarna, jag sitter upp i längre perioder och jag promenerar lite längre, raskare promenader vilket gör att smärtan i musklerna ökar lite mer. När musklerna blir så ansträngda så börjar jag provocera de genom att försöka manipulera, dra och rätta till de. Givetvis ger ju det motsatta konsekvenser och istället får jag ondare. Jag försätter mig liksom i ett ekorrhjul som gör muskelsmärtan en björntjänst. Jag hade hoppats på att kunna massera de vid det här laget, just för att hjälpa de lite på traven, men de är fortfarande alldeles för ömma för att kunna röra så vid.

IMG_0841 2

Förbättring: Den här veckan har jag väl egentligen inte känt någon påtaglig förbättring som jag reflekterat kring. Men samtidigt så är jag ändå mer och mer aktiv varje dag och det måste ju ändå betyda att jag faktiskt är i en varaktig förbättringsfas. Överhuvudtaget så blir det ju faktiskt så mycket bättre varje dag. Vardagsuppfattningen svänger bara lite upp och ned ibland.

 

3 reaktioner till “Utvärdering- 8 veckor efter operationen

  1. Alla har sådana perioder nån gång. Hade du inte haft det hade det varit konstigt. Men allt måste också komma ikapp till slut. Det är kroppens sätt att handskas med traumat du varit med om. ( Skriver trauma därför att det finns inget ”lättare” ord att använda) . Du har varit stark och uppåt ett bra tag och nu känner kroppen att den är redo för att du kan hantera ännu lite till. Kroppen anpassar sig och ger dig signaler på hur mycket du orkar. Det är inte fel att känna som du gör och som du vet kommer det att bli bättre.

    Gillad av 1 person

    1. Jo visst är det så, det hade ju varit konstigt om allt var en dans på rosor redan nu, och det kommer det väl heller aldrig vara, så är det ju för alla. Dina kloka ord ska jag ta till mig och ha i åtanke när allt inte känns så lätt. Tack så jätte mycket!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s