En fantastisk dag

Sedan igår befinner jag mig i Åre tillsammans med min kompis Ida. Vår härliga lördag har sett ut såhär:

IMG_1291IMG_1294Imorse vaknade vi av att solen sken in i sovrummet. Jag har alltid varit en morgonmänniska och idag var inget undantag, jag i princip flög upp ur sängen. Men jag hade legat vaken en hel del på natten så jag väntade egentligen bara på att få kliva upp så att jag skulle få slippa vara ensam med nattångesten och alla tankar. När Ida äntligen vaknade så gav vi oss ut på definitionen av en myspromenad. Vi såg knappt en människa på hela rundan så det var minst sagt fridfullt. IMG_1297Äntligen har jag plockat fram mina Icebugs. Och tur var väl det för annars hade jag väl fortfarande varit kvar ute och halkat runt.

IMG_1300IMG_0720Nu ska jag inte ljuga för er och säga att vi bara gick ut för att vara hurtiga, utan syftet var ju givetvis att köpa nybakat bröd på Åre Bageri. Det ska jag inte försöka sticka under stolen med. Men vad är väl en lördagmorgon framför Nyhetsmorgon och Alpina WC utan den viktiga ingrediensen. IMG_0685IMG_0686Jag kände mig glad och tacksam över hela min situation. Så glad att få åka hemifrån med en kompis och bara få mysa, utan att, på något sätt behöva lida i smärta. Bara en sådan grej att jag kan gå och köpa bröd på morgonen, helt utan problem gör mig ju till världens tacksammaste 19-åring. Jag kände mig verkligen psykiskt nödd att åka bort hemifrån den här helgen och då är det tacksamt att bara kunna åka hit till Åre lite enkelt.  IMG_1315IMG_1316IMG_0709Åre är ju lite av mitt andra hem och jag älskar det här. Men jag kan med handen på hjärtat säga att det är ytterst sällan det är så här fint väder här. I vanliga fall är Åre känt för sitt regn och rusk. Så det var minst sagt förvånande att det idag var -3 grader, strålande sol och vindstilla. Annars brukar jag säga det att, att åka hit utan regnjacka är ett självskadebeteende. Det är liksom det enda man behöver packa ned i resväskan.

IMG_0695När vi kom hem igen, 25 minuter senare så dukade vi upp framför WC slalompremiären som gick av stapeln i Levi i Finland. Då kunde jag inte låta bli att tänka tillbaka på att jag för fyra år sedan tävlade storslalom i Finska mästerskapen i samma backe. Tänk vad livet förändras. Tidigare har allt jag någonsin drömt om, varit att få försörja mig i att tävla alpint på elitnivå likt ett heltidsjobb. Och rätt som det är bara slits drömmen ifrån en och man har ingenting att säga till om längre. Det är ingenting jag mår dåligt över idag men det som stör mig något oerhört är att jag aldrig fick chansen. Att jag aldrig fick chansen att se vad jag går för. Min kropp gav mig ju aldrig en tvättäkta utsikt att få vara med fullt ut och försöka.

IMG_1431IMG_1437Efter ett par timmar i soffan gav vi oss ut på vad som kallas för en huspromenad, fast i bil. Alltså att åka runt i de olika fjällbyarna och kolla på maffiga stugor. Jag älskar att kolla på hus och alla typer av fastigheter, det är helt klart en favoritaktivitet. Det var himla kul att se att de runt om i alla skidbackar, börjat tillverka konstsnö i snökanonerna. Winter is coming.

IMG_1444IMG_1443IMG_0743Ett av alla stopp uppe på Copperhill. IMG_1458IMG_1454IMG_0766Senare på eftermiddagen efter vår huspromenad och andra åket på WC så käkade vi en sen lunch/tidig middag på Creperiet. Om ni någon gång har vägarna förbi- ni måste testa saffransglassen där. Den är helt utomordentlig. Vi fortsatte även korsordsspelandet som vi helt fått dille på. Det går inte att sluta. Jag har blivit en riktig pensionär som faktiskt njuter av att spela korsord på helgkvällarna…IMG_1267Strax därefter gick vi en tio minuter på byn för att köpa en Farsdagspresent. Nu är det mörkt ute och vi har plöjt ett par avsnitt av Modus vilket även ser ut att fortsätta resten av kvällen. Mysigt. Min energidepå är mer eller mindre tömd nu efter en lång dag. Jag hoppas att jag inte får äta upp det imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s