Inopererade skruvar, revben, vajrar, kabeltråd, metallställning & krossade kotutskott i min nacke

Kirurgiskt ingrepp: ”Posterior fusion stabilization C0 up to C7 with intraoperative reduction”.

före vs efter

Före-och efterbilder tagna i operationsrummet.

collage skruvarIMG_1067IMG_1065

Min nacke är efter denna operation 100 % fixerad och mobiliserad genom något som kallas för Synapse System De Puy (demonstrerat på de övre grafiska bilderna)-occipital screws, mass screws, transpedicular screws och bilateral screws. Detta kombinerat med en bentransplantation- två av mina egna revben tillsammans med kabeltrådar och vajrar. Dessutom är alla mina kotutskott i nacken avklippta och istället krossade till ”smulor” som är utspridda lite överallt för att allt ska kunna växa ihop till ett mer eller mindre naturligt ben och skelett.

På röntgenbilden ovan kan ni se både metallställning, revben, skruvar, vajrar, kabeltrådar, revben och utspridda, krossade kotutskott.

IMG_1078IMG_1081IMG_1082

Varje enskild bild här ovan demonstrerar varje enskild kota. Som ni ser så skiljer sig storlekarna på skruvarna väldigt mycket beroende på kota och sida. Det är totalt 15 skruvar inopererade-13 i min halsrygg (7 på vänster sida och 6 på höger sida) och två i mitt nackben (huvud).

Det skulle egentligen opereras in 16 skruvar men eftersom att det under operationen visade sig att min nacke var ännu sämre och ännu mer instabil i nivån C3 så gick det heller inte att fästa någon skruv där på höger sida. Det går verkligen upp för mig hur illa och svag min nacke faktiskt var, när man ser till att inte ens alla skruvar kunde fästa och ta gäng.

IMG_1086IMG_1071IMG_1072

Det ska bli oerhört intressant och spännande att se hur allt det här kommer att utveckla sig i framtiden. Hur det kommer att läka och hur det kommer att påverka mig. Och i allra största mån- om det kommer att göra mig helt frisk och om jag kommer att slippa all smärta eller inte.

Jag hoppas innerligt på att en dag bli ett levande exempel på att man visst kan opereras och bli frisk från ”Whiplash” liknande skador. Om och när jag en vacker dag når dit kommer jag att ha svårt att hålla mig från att inte trycka upp det i ansiktet på den svenska regeringen och den svenska sjukvården som säger att det är ”utom alla ramar helt omöjligt”. Ursäkta mig så mycket-men det är ett jävla skitsnack och det känner jag redan nu, endast 6 veckor efter att ha genomgått en av de mest komplexa och riskfyllda operationerna en människa kan utstå. Förhållandevis är jag redan nu friskare än tidigare och då har jag ändå 15 skruvar, 2 revben, metallställning, vajrar, kabeltråd och krossade kotutskott i hela min halsrygg och huvud.

 

 

2 reaktioner till “Inopererade skruvar, revben, vajrar, kabeltråd, metallställning & krossade kotutskott i min nacke

 1. Helt fantastisk säger jag än en gång,och dina bifogade bilder på alla dessa delar som är o.p
  Dessa bilder och förklaringar du har angivit hur all denna o.p har gått tillväga måste nog vara ett bra lexikon för alla kirurger som vill lära sig något som dom aldrig skulle kunnat få vara med om. Du blir nog en mycket skicklig föreläsare till alla dom tänkbara kirurger som vill lära sig något nytt. Jag tror på dej för du har kunnandet.
  Hälsn // Svante W

  Gilla

  1. Ja visst är det otroligt vad man kan göra! Ja så är det ju faktiskt, jag hoppas verkligen att det är något som går att framföra till vården så att de kan lära sig själva. Tusen tack Svante! Trevlig helg!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s