Min helg

Lite sent men bättre än aldrig:

IMG_9313I torsdagskväll tog min kära mor med mig och mitt lilla ärr till Åre för två mysiga dagar i världens mysigaste by. Vi gav oss ut på lite hal is eftersom att vi ändå var ganska ovetandes om hur min kropp skulle greja omställningen men det visade sig gå över förväntan.

IMG_9136IMG_0875IMG_0880På lördagmorgon åt vi mysfrukost i soffan framför den Alpina Världscupspremiären i Sölden. Som jag hade längtat! Det är nog min topp-5 aktivitet på vintern, mysa framför vinterstudion alltså. Jag känner på mig att det kommer bli en hel del av den sysselsättningen den här vintern, inte för att det skiljer sig från tidigare år i och för sig…

IMG_9175IMG_9151IMG_9169IMG_9157Efter vinterstudion begav vi oss ut på en liten promenad. Jag har ju bestämt mig för att jag ska promenera minst två gånger om dagen, en sväng på förmiddagen och en på eftermiddagen. Då är det heller ingenting som kan sätta käppar i hjulen och få mig att stanna inne. Just precis den här gången hade vi precis snörat på oss skorna och öppnat ytterdörren då vi möttes av ett fy helsike spöregn men ungefär en minut senare sprack det upp och blev jättefint, soligt väder. Inte för att det höll i sig allt för länge (det är ändå Åre vi talar om), ungefär tills att jag klev innanför dörren igen efter 1 km. Men ibland har man tur och den här gången tackar jag vädergudarna för det.

IMG_9177Den här bilden tog Mamma uppe på fjället medan jag låg i sängen och tog igen mig ännu en gång. Jag längtar tills att jag också kan gå lite på fjället. Det är ju uppenbarligen alldeles för mycket terräng för mig än så länge. Jag kan bara gå på platta backen då jag fortfarande får väldigt ont av att gå uppförs.

IMG_0925IMG_0934Innan vi åkte hem till Östersund på lördagskvällen käkade vi tidig middag på Copperhill Mountain Lodge och när vi åkte därifrån möttes vi av att det snöade! Det är den första snön jag sett för den här säsongen. Jag blev alldeles överlycklig eftersom att jag verkligen längtar tills vintern, och i synnerhet till december. Jag kan nog erkänna att något i mig kanske inte står helt rätt till när jag faktiskt lever i ett vinterlandskap typ åtta månader om året men ändå längtar till snön typ jämt…

IMG_0970IMG_0959Min långhelg (har i och för sig helg varje dag nu för tiden…) avslutades på världens bästa sätt då Emeli kom från Stockholm och hälsade på mig. Hade inte träffat henne sen i Juni så det var verkligen på sin plats. Jag hoppas att jag är pigg nog att åka och hälsa på henne i Stockholm i December. Det är ju trots allt världens mysigaste stad, speciellt i juletider. Det är nog viktigt för mig att ha saker att se fram emot nu. Åre i helgen var en sådan grej, jag samlade massa härlig energi som jag tror är himla viktig i mitt läge just nu. Det är helt otroligt att jag över huvud taget, redan nu, grejade att sitta i bilen till och från Åre. Men miljöombyte och nya intryck har alltid varit A och O för mig, annars fungerar jag bara inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s