Räddad av honung

FullSizeRender 2

Det var med spända steg jag klev in på Dr.Gilete’s kontor idag. Om allt gått som planerat med honungen och såret så skulle det vara mitt sista återbesök på Teknon Hospital. Så blev det också. Jag ska åka hem imorgon. Mycket tack vare den burk honung på bilden ovan. Det känns som en sådan lättnad, att lägga mig på operationsbordet igen hade varit mot all min vilja.

FullSizeRender 7

Här kan ni skåda det där hålet jag skrev om i inlägget angående sårläkningen förra veckan. Det är alltså det här hålet, stort som en ärta som vi matat med honung tre gånger om dagen. Som sagt så uppstod det då vi tog bort en knut suturtråd som jag stött ifrån mig på grund av att jag utvecklat en ovanlig typ av intolerans. Det är ju fortfarande ett hål men det börjar växa igen, för bara en vecka sedan var det tre hål i det där hålet så det är uppenbarligen bara en fråga om tid nu. Vi ska fortsätta mata med honung ett bra tag framöver. Däremot är nu ytterligare fem suturknutar på väg upp till ytan, vilket även de kommer att behöva plockas bort. Men det kan jag få hjälp med hemma i Sverige. Det positiva är då att det läkt under trådarna så inga nya hål kommer att uppstå.

FullSizeRender 8

Jag är även ovanligt irriterad i huden omkring såret jämförelsevis med andra som genomgår operationen. Det kan ni se rätt tydligt på alla ”fläckar”. Vi vet inte riktigt vad det beror på men jag har alltid haft väldigt känslig hud så det kan ha att göra med det eller om det har att göra med intoleransen. Men det ska med största sannolikhet bättra sig med tiden även det. Allt handlar om tid. Mitt dåliga tålamod i kombination med all denna tid som krävs är en invecklad ekvation i sig.

FullSizeRender

Jag tänkte att ni skulle få se en rolig bild på mig i flätor. Jag kan inte sluta skratta, det ser för hemskt ut. Det blir nog inga flätor bland folk på ett bra tag framöver. Kalfäcken beror antagligen på att jag satt så hårt fastspänd under operationen, jag har fortfarande många ömma bulor och sår överallt på skallen. Hur som helst måste jag säga att håret allt som allt faktiskt växer väldigt fort. Det är tydligt om man jämför med bilden nedan. Det är bara en tidsfråga innan jag har en frisyr igen. Ännu en gång, tid tid tid.

Skärmavbild 2017-10-16 kl. 19.27.06

5 reaktioner till “Räddad av honung

 1. Hej Rebecka!☺🙋‍♀️
  Har följt dig på din blogg under din tuffa tid i livet. Jag tycker att du varit helt otroligt modig och stark.💪 Känns skönt att fått följa dig och höra och se hur det gått. För jag har varit orolig hur det ska gå. Det är inget mot för vad du, dina föräldrar och syster och övrig släkt och vänner garanterat har varit. Så skönt att det gått så bra som det har. 😀Men så tråkigt att du inte fick denna hjälp här hemma i Sverige. 😭Men du har nog väckt en å annan fundering för svenska sjukvården. Fantastiskt att honoug kan läka sår. Där fick även jag lära mig någe nytt. Men du verkar vara så positiv, fast jag vet att det finns sämre stunder också. Jag hoppas och vill hemskt gärna träffa dig när du kommer hem och orkar med. Vi har nog en hel del gemensamt som vi kan bolla med varandra. Som du kanske kommer ihåg har jag haft ryggproblem sedan 1989 och stelopererade ländryggen bl a.
  Ta hand om dig och Lycka till med resan hem imorgon. Hoppas att det ska gå bra.Jag hoppas att du vill träffas och prata lite framöver. Du har varit jätteduktig och en riktig kämpe som inte ger upp. Det kommer man jättelångt med.
  Bamsekramar Ingrid & Ubbe🤗🤗💓💞

  Gilla

  1. Hej!🌸Vad roligt att höra från er, det var verkligen länge sedan! När jag har lite mer energi så vill jag såklart träffas!😄 Vi har säkerligen mycket att prata om och kan lära oss saker av varandra🤗 Ja så länge jag kommer ihåg har ju du alltid haft ont i ryggen också och det är så fruktansvärt, ingen förtjänar att ha det så😢
   Tusen tack för de fina orden, det gör mig superglad och betyder väldigt mycket för mig. Både jag och familjen har en lång väg framför oss men det känns fantastiskt skönt att det tuffaste är gjort nu. Hoppas ni mår bra. Massa kramar💖🌸

   Gilla

 2. Vi är så glada över din positiva inställning till läkning av såret med just honung. Vi får öka produktionen på vår bigård som Susanne,s mamma har på Norra Öland, det blir bara att hojjta till så kommer vi med en hög av 0,5 kilo,s burkar kravodlade honung. Jag hade ingen aning att honung är så bra mot sårläkning. Sköt om dej Rebecka, och välkommen hem.
  Kramar ifrån Westman,s

  Gilla

  1. Tack vad roligt att höra, jag försöker att hålla positiviteten uppe! Jag hade inte heller någon aning om att honung kunde vara så bra för sårläkning, det är ju ganska häftigt att det fungerar så bra till annat än tekoppen. Tack vad snällt, jag hojtar till i så fall! Det känns skönt att vara hemma, kramar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s