Missing ribs

För att kunna genomföra nackoperationen jag genomgått var det nödvändigt att operera ut två revben. B.la. av den enkla anledningen att nacken kräver den extra stabiliteten revbenen kan bidra med då de med hjälp av b.la. skruvar och vajrar är fastsatta på högkant i nacken. Jag ska visa er hur det ser ut nu när de fattas.

FullSizeRender 2Såhär såg mina revben ut på Xray scan innan operationen.

FullSizeRenderDen här bilden är plåtad under operationen, det står till och med klockslag, kl 22.16 alltså ca 7 timmar in i operationen. Ni kan se att det fattas två revben till vänster.

FullSizeRender 4FullSizeRender 5FullSizeRender 3

Såhär ser jag ut nu när de två revbenen fattas. Som ni ser syns det ganska tydligt då jag ligger ned på sidan men då jag är upprätt syns det knappt. Då är det nästan så att man måste veta om det för att se det. Visserligen kanske inte jag är rätt person att uttala mig om hur det ser ut, jag har ju bara sett bilder på det men det är vad jag fått berättat för mig i alla fall. På skämt åsido var mina förväntningar innan att jag skulle få värsta smala midjan precis som de som idag opererar ut revben i skönhetssyfte. Riktigt så blev det inte, jag antar att jag skulle behöva operera ut några fler för att uppnå så synliga resultat. Men det är jag glad att jag slipper.

Personligen är jag förvånad över hur smärtfritt detta ingreppet har varit. Första veckan var det såklart väldigt smärtsamt, jag kunde knappt ta djupa andetag, prata, dricka, äta, hosta, skratta eller nysa. Det kändes lite som om revbenen skulle sprängas. Däremot tror jag att alla de aspekterna också hängde ihop med ingreppet i nacken. Hur som helst så känner jag inte av revbenen nu över huvud taget. Om det än hade varit så att de opererade ut de i smyg så hade jag inte märkt något. Dessutom läker operationssåret väldigt fint. Jag antar att jag mer eller mindre redan återhämtat mig från detta ingrepp så nu gäller det bara att återhämta mig från ingreppet i nacken lika bra, bara det att det kräver lite mer av mig. De två ingreppen spelar ju inte direkt i samma division, det är väl lite som att jämföra allsvenskan med korpen. Inte riktigt samma nivå.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s